Yıldızlar Bakır Ocağında İSİG (İşçi Sağlığı İş Güvenliği) İhmalkarlığı
Memleketimizde faaliyette bulunan ve Yıldızlar Holding'e ait olan bakır ocağında işçi güvenliğine yönelik ihmalkarlıklar bir hemşehrimizin yaralanmasına sebebiyet verdi. Alınan bilgilere göre fabrikadaki eleme değirmenlerinin bulunduğu alanda görevli İsa Çiftçi (24) kayan banda kolunu kaptırdı. Güvenlik önlemlerinin eksikliği sonucu kayan bant İsa Çiftçi'nin kolunu koparttı.
İş alanında yapılan ön müdahale sonucu yaralı hemşehrimiz ambulans ile Diyarbakır'a götürüldü.
Memleketimize yönelik sosyal misyonunu yerine getirmeyen Yıldızlar Holding'in iş güvenliği ve işçi sağlığı konusundaki bu sorumsuzluğunu kınıyoruz.
Çok üzücü bir olay Kardeşimize acil şifalar diyorum Malesef ülkemizde özelikle özel sektörde can ve iş güvencesi yok bunları yılardır sölüyoruz iş verenin yönetenlerin işine gelmediği için iş aş ve can güvenliğini savunan isteyen kesime her zaman farklı gözle bakarlar Ankarada tekel işçilerine haftada enaz üç dört kez uğruyorum Türkülerimizle sendika olarak kış giyisileri ve sıcak içecekler olarak çünkü onlar ülkemizin vatandaşları ve kardeşlerimiz yani insanların acısını sevdasını his etmeyen insan olamaz şimdi bu genç kardeşimin sosyal haklarını yakından takip etmeliyiz acil şifalar diliyorum Madenli A ÇAVAK
:: Bakır MADEN ::
Elazığ`da bir krom ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü.
Alınan bilgiye göre, Alacakaya ilçesine bağlı Sori mevkisindeki Yunusdere Şantiyesi`nde, 4 kilometre uzunluğundaki krom ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçi Eyüp Komi (47) öldü.
Komi`nin cesedi, arkadaşları ve jandarma ekiplerince ocaktan çıkarılarak Savcılığın talimatıyla otopsi yapılmak üzere Maden Devlet Hastanesine götürüldü.
sevgili hemşehrililerim.etibank 60 yıl krom ve bakır işletmelerini çalıştırdı.özel sektör ise 10 yıldır çalıştırıyor.acaba iş kazaları.60 yıldamı çok oldu.yoksa son 10 yıldamı çok oldu.özel sektöru savunan hükumet ve yandaşlarının vicdanı hiç sızlamıyormu.nerede iş günenliği var.kaç tane özel sektör işvereni hakında soruşturma açıldı. takdiri siz duyarlı hemşehrililerime bırakıyorum. saygılarımla.İLHAN ARSLAN
:: Bakır MADEN ::