Başlığı Görüntüle
|| Madenliyiz.Biz Platformu || :: Hemşehri Platformu :: Dernekler
Burada Olan Üyeler: 1 ziyaretçi
 Başlığı Yazdır
İstanbul Bakır Madenliler Derneği, Okul Projesi
Dernek
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 04-05-2010 21:09
Kullanıcı Avatarı

Üye

Toplam Yazı: 8

Maden Atatürk İlköğretim Okulu, 80 yıllık bir binadır. Resimlerinde de gördüğünüz gibi, halen 640 öğrencisi olan okulumuz, oldukça yıpranmış, harap olmuş, onarılamaz hale gelmiştir. Eğitim zorlukla devam etmektedir.

İstanbul Bakır Madenliler Derneği Yönetim Kurulu, 31 Mart 2010'da, Kamil KIRBAÇ başkanlığında toplanarak, okulun durumunu ve yapılması gerekenleri yerinde incelemek üzere, yönetim kurulundan İsmail SÜRÜCÜ ve Musa SALMAN'ı görevlendirmiştir.

3 Nisan 2010 günü mimarımız, Semih ACAR'la birlikte Maden'e gidilmiştir. Maden'deki inceleme ve toplantılara, İl Milli Eğitim Müdürümüz Nihat BÜYÜKBAŞ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız İbrahim FİDAN, Maden Kaymakamımız Önder BOZKURT, Maden Belediye Başkanımız Musa ORHAN, Maden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Veysel IŞIK, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürümüz Selahattin ALKAN katılmıştır.

Gün boyu yapılan incelemeler ve toplantılar sonucu, okulun onarılmayacak kadar yıpranmış olduğu, bu haliyle eğitime devam etmenin çok zor olduğu tespit edilmiştir. ( Zaten daha öncesinde de Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'nün böylesi bir görüşü vardı. ) Atatürk İlköğretim Okulu'nun çevre binalarla birlikte (eski ortaokul, öğretmenevi ve eski lise binası ) yıkılarak, yerine, eski konumunda, geniş bahçeli, laboratuarı, kütüphanesi, kantini, çok amaçlı salonu olan, 20 derslikli, modern bir bina yapılmasına karar verilmiştir.

Projenin uygulama bedeli 2-2,5 milyon TL'dir. Bunun 400.000 TL'si Madenliler tarafından karşılanacak, belki 10 yıl sonra yapılacak olan bu okul, böylesi bir girişimle 1 yılda bitirilecek ve Madenimiz, özel bir mimariyle yapılacak, modern bir okula kavuşacaktır.

Bu arada dernek başkanımız Kamil KIRBAÇ başkanlığında bir heyet, Elazığ Valimiz Sayın Muammer EROL ile görüşerek projenin görsel materyallerini sunmuştur. Sayın valimiz bu çalışmayı son derece olumlu ve uygulanabilir bulmuş, valiliğe düşen prosedürlerin hızla uygulanacağını belirtmiştir.

İnşaat bittiğinde, yeni okulun adı değişmeyecektir. Belli bir miktarın üzerinde katkı yapanlara, açılışta şilt verilecek ve okul girişine tabela üzerine ismi yazılacaktır. (Örneğin bu limit 10.000 TL ve üzeri olabilir.)

2010 yaz döneminde inşaatı başlatmak hedeflenmektedir. Bu nedenle şu an fiilen işe başlanmıştır. Zemin etüdü yapılmıştır. Mimar ve mühendislerimiz, mimari, statik, istinat duvarları, elektrik ve tesisat projelerini hazırlamaya başlamışlardır. Mühendislerimiz proje çalışmaları ile ilgili olarak iki kez, İstanbul'dan Maden'e giderek yerinde inceleme yapmışlardır. 17 Mayıs 2010'da Kamil KIRBAÇ başkanlığında bir heyetle Elazığ'a gidilecek, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle resmi protokol yapılacaktır.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, sadece Atatürk İlköğretim Okulu Yapım İşine ilişkin özel bir hesap açılmıştır. Katkılar bu kanalla toplanacaktır. Bilindiği gibi, resmi kurumlara yapılan okul katkıları, kanunen gider kabul edilmektedir. İşadamlarımız ve vergi mükelleflerimiz bu olanağı da dikkate almayı düşünebilirler.

Yapılan tüm katkılar güncellenerek internet sitemizde yayınlanacaktır. (www.madenliyiz.biz)

Hedefimiz okulumuzu ekonomik durumu iyi olan az sayıda insanın katkılarıyla değil, 2000-3000 Madenlinin mütevazı katkılarıyla yapmaktır. Bir emeklimizin yapacağı sadece 10 TL'lik bir katkı, okulumuzun bir tuğlası olacaktır.
Tüm Madenlilerin bu hayırlı işe duyarlı olacağına inanıyoruz. Az-çok demeden, herkesi imkânları dâhilinde katkı yapmaya davet ediyoruz.

Hemen hepimizin okumayı-yazmayı öğrendiği, bizleri mesleğe, daha da öte hayata hazırlayan, bizim için bir binadan, okuldan çok daha fazla anlam taşıyan, Atatürk İlköğretim Okulu'na tüm hemşerilerimizin sahip çıkmasını bekliyor, ''HAYDİ MADENLİLER VEFA BORCUMUZU ÖDEMEYE'' diyoruz.

Kamil KIRBAÇ
İstanbul Bakır Madenliler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

Mevcut Durum

Mimari Proje Görüntüleriyle Yapılacak Okulumuz

Projemizin Gerçekleşmesi İçin Tüm Hemşehrilerimiz Desteğini Beklemekteyiz.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Maden Atatürk İlköğretim Okulu Yapımına Özel Açılan Banka Hesap Numarası

T.C. Ziraat Bankası
186 Şube
35379100 - 5002

iban
TR- 240001000186353791005002

:: Bakır MADEN ::

Terzi Nedim
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 06-05-2010 09:33
Kullanıcı Avatarı

Yönetici

Toplam Yazı: 312

Yapılacak Olan Bu Muazzam Eser İçin Başata Sayın Sürücü Ve Kırbaç Ailelerine Şükran, Minnet Ve Teşekkürlerimi Belirtirim.Maden İlçemizin Geleceğini Kurtaracak Bir Proje.
Yapılacak Olan Bu Modern Okul Binası Sayesinde Maden İlçesi Geleceğe Güvenle İlerleyerek, Büyüyerek Yoluna Devam Edecektir.
Bu Kampanyaya Maddi Ve Manevi Detsek Olacak Tüm Hemşehrilerimiz Bakır Madenin Yaşamasını Ve Geleceğini Yeniden Kurtaran İnsanlar Olarak Maden Tarihinde Saygın Yerlerini Alacaklardır .

Allahın Adaleti Tamdır.
Kim Ki Yeryüzünün Halifesi İnsanoğluna Kalıcı Bir Eser Bırakmış İşte Onun Amel Defteri İlel Ebed Hayırlarla Yâd Edilecek Duaların Coştuğu Cennet Vizesi Olacaktır. Cehalet En Büyük Düşmandır Çünkü Cesareti Korkunçtur. Onun Hiç Bir Hesabı Olmaz. Eğer Bir Millete Sirayet Etmişse, O Milleti Kendi Kendine Yok Etmeye Muktedirdir. Bu Minvalle, Cehalete Karşı Açmış Olduğu Bu Savaştan Ötürü, Tüm Hayırsever İş Adamlarımız Ve Hemşehrilerimizi Şükran Ve Minnetle Anıyor,Şimdiden Yaptıkları Hayrın Cenabı Allahın Şaşmaz Adaletinden Tüm Günahlarından Arındıracak Bir Beraatla Mükâfatlandırıl Masını Niyaz Ediyorum İyi Ki Hayır Var İyi Ki İyilik Dolu Kalpler Var . Sağ Olsunlar Var Olsunlar.

Not: Sahip Çıkılmayarak Peşkeş Çekilerek Yok Edilen Fabrikamız Ve Yüksek Okulumuzun Sorumlularıda Duam'dır Sebebi Her Kim Olursa Olsun Ahirette Hesabı Sorulmak Üzere Alla'ha Havale Ediyorum.
TERZİ NEDİM

hakan74
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 07-05-2010 00:30
Kullanıcı Avatarı

Üye

Toplam Yazı: 4

madende böyle bir projenin yapılmasından büyük mutluluk duyuyorum.emeklerin boşa gitmemesi dileğiyle ,daha nice güzel projelere....

Surucu23
#4 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 07-05-2010 08:59
Üye

Toplam Yazı: 3

bu güzel projeyi canı gönülden destekliyor projede emeği geçen ve geçecek olan değerl, hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunar kolaylıklar dilerim ayrıca tüm madenli hemşehrililerimizi projeye destek vermeye davet ederim HÜSNİYE SÜRÜCÜ SERTKAYA

madenogretmenevi
#5 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 07-05-2010 10:35
Üye

Toplam Yazı: 1

İlçemize yapılacak olan yeni okulumuzun resmini gördüm.Gerçekten de muazzam bir eser olacak.Tüm emeği geçenlere gönülden teşekkürler.Ancak içim buruk biraz.Çünkü mevcut okul içerisinde öğretmenevi olarak hizmet veren bir bina var.Eski okulla birlikte öğretmenevi deyıkılacak.Maden de konaklayabilecek otel veya farklı bir misafirhane de mevcut değil.Şu an öğretmenevinde sürekli kalan 6 misafirimiz var.Burda görev yapan memur ve öğretmenler bunlar.Ayrıca dışarıdan gelen yabancıların konaklayabileceği tek yer burası.Ayrıca madende görev yapıpta kalacak yer olmadığından Elazığ a gidiş geliş yapan yaklaşık 40 tane memur ve öğretmen var.Eğer buraya güzel bir öğretmenevi yapılacak olursa çok ama çok faydalı bir eser olacaktır.Ve öğretmenlerimize çok daha güzel hizmetler verme imkanımız olacaktır.Bu da ilçemiz eğitimine çok önemli bir katkı sağlayacaktır.

Diliyorum ki bu satırlara büyüklerimiz dikkat edecektir ve bu sorunu da okulla birlikte çözeceklerdir.

Saygılarımla...

musa salman
#6 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 07-05-2010 10:56
Üye

Hemşerimizin öğretmenevi kaygısı yerindedir. Bu konu Madende yapılan ve okul yaptırma kararı alınan görüşmelerde gündeme gelmiştir. Eski hükumet binasının öğretmenevi ve misafirhane yapılması düşünülmektedir saygılarımla. musa salman.

Yunus Ozel
#7 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 08-05-2010 12:54
Kullanıcı Avatarı

Yönetici

Toplam Yazı: 28

Çok değerli Madenliler,Maden'deki eğitim ve öğretim şartlarını sanırım bilmeyeniniz yoktur.Bu şartlar iyileştikçe eğitim kaliteside elbet artacaktır.Atatürk ilköğretim okulunun bugünki hali içler acısıdır.Öğretmenlerinin ve yöneticilerinin kısıtlı çabalarıyla ayakta durmaya çalışmaktadır.Belki birçoğumuzun madenle bir bağı kalmamıştır,ama Maden orda yerinde duruyor,orada yaşayanlar bizim insanlarımız,okullarında okuyan çocuklar bizim çocuklarımız.İstanbul'da yaşayan değerli işadamı ve büyüklerimizin büyük bir özveriyle ve hassasiyetle başlattıkları bu girişimi tüm Madenlilerin ve kendisini Madenli hissedenlerin desteklemesi gerekiyor.Desteğin büyüğü küçüğü yok,her Madenli elinden geldiğince destek olmalı bu projeye.Eğitime yapılan katkı eminimki Allah katındada yerini bulacaktır.Başta İstanbul'dan bu projeyi başlatan ve çok ciddi bir şekilde takip eden,yürüten değerli büyüklerimize şükranlarımızı sunmak,yapabileceğimiz katkılarla daha bir anlam ifade edecektir.Emeği geçen ve katkıda bulunacak herkese sonsuz teşekkürler.Proje Madenimize hayırlı olsun.Yunus Özel

madenly
#8 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 08-05-2010 13:25
Kullanıcı Avatarı

Üye

Toplam Yazı: 8

Değerli Hemşerilerim,
Canım arkadaşım Musa Salman'dan bu projeyi duyduğumdan beri;karışık duygular içindeyim.Atatürk ilkokulu,maden ortaokulu,maden lisesini okumuş biri olarak bu binaların yıkılacak olması içimi burktu dersem yalan olmaz.ama,yerine yapılacak olan proje gayet heyacan verici madenimize yakışır bir eser olacağı da işin sevindirici yanı.
Elbette bu büyük projeyi birkaç hemşerimizin sırtına bırakmak haksızlıkların en büyüğü,doğup büyüdüğümüz,ekmeğini yediğimiz,dumanını soluduğumuz memleketimize karşı en büyük görevimiz olmalı bu proje.ben,şahsım olarak her ay durumum elverdiği miktarda verilen hesap numaralarına katkıda bulunacam.Türkiye'nin her yerindeki madenlilere sesleniyorum herkes gönlünden kopanı yatırsın bu hesaplara. damlaya damlaya göl değil denizler oluşturalım maden' de
bu işin sevabına da şerefine de ortak olalım.
Başta değerli abimiz Kamil Kırbaç olmak üzere Musa Salman , İsmail Sürücü ve diğer emeği geçenlere teşekkürlerimi
sunuyorum ve başarılar diliyorum.

ramazan akbulut

ayhan
#9 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 09-05-2010 01:14
Kullanıcı Avatarı

Üye

Toplam Yazı: 101

Başta Sayın Kamil KIRBAÇ olmak üzere Madenliler dernegi istanbul şubesi ve yöneticilerine bu projenin gelişmesinde katkıda bulunan herkese şahsım ve Maden liler adına sonsuz teşekürler ederken, Elbette bu güzel porjenin hayata geçirilmesi birkaç madenli ile olmayacagı ve de hayata geçirilemeyecegi aşikardır.

Ancak biz Madenliler vede Madene gönül verenler Madende dogmayıpta Madenli olanlar yani hepimiz yapabilecek çok şeylerin oldugunu biliyoruz.
Belki çogumuz yaşam şartları çerçevesinde madi olarak fazla katkıda bulunamayız ama , Biliyoruz ki yapılacak en önemli şeyin çaba oldugudur.

Hiç birşey yapamasakta yaşadıgımız şehirlerde belli mevkilerde görev alan Madenli ve Madene gönül veren dostlarımız ve tanıdıklarımız vardır bu kampanyadan onları haberdar etmek ve onların katkılarını saglamak bizlerin en asli görevi olmalıdır.

Bu kanpanyaya yapılacak bagışların vergiden düşülecegi üzere İş adamları ve Mütht tanıdıkları bilgilendirmek haberdar etmek zorunlulugumuzdur Tüm hemşerilerimizin bu kapsam ve dogrultuda heycanla hareket ve yönlendirmelerini canı gönülden arzuluyor ve de bekliyoruz.

Saygı ve Sevgilrimle,
Ayhan HARDAL
Ayhan HARDAL

sahin_23
#10 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 10-05-2010 10:50
Üye

Maden için degeri ölçülemez bir proje. İlçemizin en cok duydugu ihtiyaçlardan biri. Umarım bu sayede Maden'in gençleri onlara gerçekten verilen değeri anlarlar ve bir sonraki nesilde büyüklerimizin bu paha biçilmez çabalarını devam ettiriler. Başta bu projeyi tasarlayan ve hayata geçiren bütün dernek üyelerimize sonrada buna katkıda bulunan ve bulunacak olan herkese teşekkürlerimi sunarım. MUTLU ŞAHİN KARAKOÇ

adcakir
#11 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 12-05-2010 15:47
Kullanıcı Avatarı

Üye

Toplam Yazı: 15

Böyle insanlarımız olduğu sürece madenimiz hep ayakta olacaktır.Herkesin katkı vermeye devem etmesi gerekir gücü oranında.Saygı ve sevgiyle kalın.

sefacelal
#12 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-05-2010 09:45
Kullanıcı Avatarı

Üye

Toplam Yazı: 7

Böyle insanlarımız oldubu güzel projeyi canı gönülden destekliyor projede emeği geçen ve geçecek olan değerl, hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunar kolaylıklar dilerim ayrıca tüm madenli hemşehrililerimizi projeye destek vermeye davet ederim madenimiz hep ayakta olacaktır.Herkesin katkı vermeye devem etmesi gerekir gücü oranında.Saygı ve sevgiyle kalın.

akinpekince
#13 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 15-05-2010 15:13
Üye

Toplam Yazı: 2

ben o okuldan mezun olmuştum sene 95 yada 96 da..o zmanlar maden'imin en güzel ilkokuluydu bana göre..öğretmenim necmiye inkaya yı hiç unutmadım.ellerinden öperim..ama şimdi o fotoları görünce hayrete düştüm.5 yılını bana veren okulum yıkılma aşamasına gelmiş..burada görev biz maden halkına düşüyor,hepimiz el ele vererek okulumuzu kurtarmalıyız..
özverinizden dolayı hepinize teşekkürler..
Sut kAlEnIn buRnuNdAyıM,AltIn oVayA bUluT çokMuS pAmUk giBiN.eSkI gUNleR geRi GelMI,bAk Ki MADEN yOk oLMaSiN..

Terzi Nedim
#14 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 17-05-2010 21:18
Kullanıcı Avatarı

Yönetici

Toplam Yazı: 312

İstanbul Bakır Madenliler Derneğinin Maden ilçesinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulunun yerine yaptırmayı planladığı okulun protokolü dernek yetkilileri ile Elazığ Valiliği arasında imzalandı.

Vali Muammer Erolun makamında gerçekleştirilen imza törenine, Maden Kaymakamı Önder Bozkurt, Maden Belediye Başkanı Musa Orhan, Elazığlı sanatçı hemşerimiz Mustafa Keser, İstanbul Bakır Madenliler Derneği Başkanı Kamil Kırbaç ile dernek yöneticileri katıldı.

Yapılacak okulla ilgili bilgi veren İstanbul Bakır Madenliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Kırbaç, Maden Atatürk İlköğretim Okulunun 80 yıllık bir binaya sahip olduğunu ve halen 640 öğrencisi olan okulun binasının oldukça yıpranmış, harap olmuş, onarılamaz hale geldiğini belirten Kırbaç, Hayırsever vatandaşlarımız ve madenliler olarak hep birlikte bu okulu tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine açacağız. Projenin uygulama bedeli 2 - 2,5 milyon TL'dir. Bunun 400.000 TL'si Madenliler Derneği tarafından karşılanacak. Belki 10 yıl sonra yapılacak olan bu okul, böylesi bir girişimle 1 yılda bitirilecek ve Maden özel bir mimariyle yapılan, modern bir okula kavuşacak. Hemen hepimizin okumayı-yazmayı öğrendiği, bizleri mesleğe, daha da öte hayata hazırlayan, bizim için bir binadan, okuldan çok daha fazla anlam taşıyan, Atatürk İlköğretim Okulu'na tüm hemşerilerimizin sahip çıkmasını bekliyor, Haydi Madenliler vefa borcumuzu ödemeye diyoruz. diye konuştu.

Vali Muammer Erol, İstanbuldaki tüm Madenli ve Elazığlı hemşerilerimize destekleri ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu okulu yaptırmakla memleketlerine yapabilecekleri en güzel şeylerden birini yapıyorlar. Madende ki bu okulumuzun fiziki şartları gerçekten kötüydü. Sizlerin de yardımı ile o kötülüğü çok iyi diyebileceğimiz bir noktaya hep birlikte getireceğiz. Sizlere ve emeği geçen tüm vatandaşlarımıza yapılacak olan okulda okuyacak öğrencilerimiz ve tüm Elazığlılar adına teşekkür ediyorum dedi.
Daha sonra yapılacak olan okulun protokolü Vali Muammer Erol, il Milli Eğitim müdürü Nihat Büyükbaş ve İstanbul Bakır Madenliler Derneği Başkanı Kamil Kırbaç arasına imzalandı.

Kaynak:http://www.gunisi...=9g9d9r9n9
TERZİ NEDİM

musa salman
#15 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 18-05-2010 23:00
Üye

İlköğretim okulumuzun yeniden yapılması için 3 günlüğüne İstanbul Madenliler derneği yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Madene geldik.Sitemiz kurucusu Efe Oruç kardeşimizin organize ettiği 4. Bakır Çiçeği Kültür ve Sanat etkinliklerine katıldık.Madeni gezip okulları dolaştık,hemşerilerimizle hasret giderdik.Bazı yaşlılarımızı ve hastalarımızı ziyaret ettik.

Bu ziyaretimizde bizimle yakından ilgilenen,güleryüzüyle bizlere pozitif enerji veren ilçemiz kaymakamı sayın Önder Bozkurt, yine bu ziyaretimiz esnasında bizleri yalnız bırakmayan,misafirperverlikleri ile bizleri adeta mahcup eden, okul projemize bizim kadar sahip çıkan belediye başkanımız sayın Musa Orhan, Gezin belediye başkanımız sayın Fethi Aydın ve kardeşimiz Yunus Düşünceli'ye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Ayrıca Elazığdaki ziyaretlerimizde sıcak,samimi,içten ilgileri ve okula yaptıkları katklarıyla(25.000TL)örnek teşkil eden başta büyüğümüz SADULLAH KARACA olmak üzere Mehmet ,Selami ve Sedat Karaca'aya teşekkür ederiz.Yine hayırsever işadamımız Bedri Açıkkapı ile koynundan çıkardığı cüzdanını çocuklarımın okuduğu okula feda olsun diyerek vermek isteyen Saniye teyzemize ve 50TL sinin yarısını çocuklarımın hayrı olsun diye bizimle paylaşan Rabia ablamıza teşekkür eder Saniye teyzemize Allah'tan şifalar dileriz.. Son olarak bizleri bağırına basan,destek veren, Yemeğimize gelerek bizleri onurlandıran, iyilik temennisinde bulunan görüştüğümüz, veya görüşemediğimiz tüm hemşerilerimize saygılarımızı sunar, esenlikler dileriz.

En iyi dileklerimizle...

Yönetim Kurulu Adına

Kamil Kırbaç
Dernek Başkanı

mehmetsurucu
#16 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 25-05-2010 11:01
Kullanıcı Avatarı

Üye

Saygıdeğer Madenli Hemşehrilerim;

Bu seslenişimi Madenimizin gelincik suyunu içerek, Mihrap dağının temiz havasını soluyarak yazıyorum. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde Orman Koruma Şube Müdürü olarak görev yaptığımdan dolayı sık sık Maden ilçesi ve çevresinde bulunmaktayım. Bu güzide ilçemizin geçmişte suyundan içen, pidesini yiyen, yokuşlarında terleyen Bozo Kemalin, Azmi babanın, Klarnetçi Mehmet'in, Ferhat abinin, Yılonun müziğini dinleyenleri halen yaşıyorlarsa veya hayatta değillerse evlatlarını ilçemizin refahı ve çocuklarımızın eğitimi adına göreve çağırıyorum. Ali Arıgümüş ve Gafur Tanyol Hocalarımızın Müdürlük yaptığı ve yıkılmaya yüz tutmuş eski Atatürk İlköğretim Okulumuzu tekrardan ilçemize kazandırmak maksadıyla başlattığımız kampanyamıza büyük katkılarda bulunan değerli İstanbul Bakır Madenliler Derneğinin Başkanı Kamil Kırbaç beye, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Sürücü'ye, Mustafa Kesere, Musa Salman, Erdem Demirkesen, Handan Atasoy'a, İstanbul'daki iş insanlarımız Zülfükar Tunç'a, Kemal Evirgen'e, Ali Armağan'a, Canan Sürücü'ye, Elazığ'dan Mehmet Karaca ve ailesine, Bedri Açıkkapı ve ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mukaddes görev için Ülkemizin dört bir yanında yaşayan tüm Madenli hemşehrilerilerimizi de göreve çağırıyorum. Umarım bu aziz ve değerli vazife hem bizim için onur ve güven kaynağı, hem de Madenimizde kucaklaşma ve hasret giderme vesilemiz olacaktır.

hayri
#17 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 25-05-2010 13:02
Üye

Toplam Yazı: 2

Sanırım bir şey atlayanlarımız var.
Buna dikkat çekçek istiyorum.
Eğer maddi gücü olmayıpta bedenen çalışmak isteyen ve bende buradayım.
Belki bu okulda okumadım ama benimde okulum dur.
Ben bütün bedenimi buraya koymak istiyorum diyenlerinde beden gücünden mahrum bırakılmaması gerektiğine inanıyorum. Hayri YALÇIN

musa salman
#18 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 03-06-2010 09:19
Üye

Sayın HAYRİ YALÇIN kardeşim senin bu yürekli ve candan desteğin herşeye bedeldir. Mesajın alınmış ve amacına ulaşmıştır. Teşekkür ederiz.

Bu proje hiçbir çıkar ve menfeat gözetmeden madene ve madenlilere hizmet etmek isteyen istanbul madenliler derneğinin tüm MADENLİLER adına öncülük ettiği bir projedir.

Bu projeye katılanların sayısı, toplanan paradan daha fazla anlam taşıyacaktır.İstanbul madenliler derneği daha önce de birçok proje yapmıştır. Ancak bu proje Madenllilerin biraraya gelerek maden için yaptıkları ilk sosyal proje olacak, belkide bunda sonra olacaklara örnek teşkil edecektir.Bu nedenle her madenli imkanı ölçüsünde bu projeye katkı sağlamalıdır.

Az çok demeden bu projeye destek olan herkese teşekkürler. HAYDİ MADENLİLER VEFA BORCUNUZU ÖDEMEYE.

Musa Salman.

av_burak
#19 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 24-06-2010 23:19
Kullanıcı Avatarı

Üye

Öncelikle nacizane görüş ve temennilerini sitemizde paylaşan saygıdeğer büyüklerim ve sevgli küçüklerime saygı ve sevgilerimle en içten selamlarımı sunuyorum.

Çok değil, bundan iki yıl önce tanıştım Madenliler Derneği İstanbul Şubesi'nin saygıdeğer yöneticileriyle. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf ögrencisiydim o dönemde. İstanbul gibi büyük bir metropol kentinde ögrenci olmak çok güzel fakat bir o kadar da zorluklarla doluydu. Fakat benim bir farkım vardı. Ben madenliydim ve benim ve benim gibi birçok madenli ögrenciye destek olmaktan mutluluk ve gurur duyan Madenliler Derneği İstanbul Şubesi vardı arkamızda. Evet farkımız buydu ve bunu bilmek o kadar onur verici bir duygu ki anlatılması hissiyata denk gelemezdi hiç bir zaman. Buradan bir kez daha Dernek Başkanı Sayın Kamil KIRBAÇ ve özellikle ilgisini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Handan ATASOY'a saygılarımla teşekkürlerimi iletiyorum. Lakin şu an Avukat olarak mesleğimi icra ediyorum ve bir vefa borcum olduğunu düşünüyorum.Bu nedenle sözü asıl gündem maddesi olan Maden'de faaliyete geçirilen çok değerli okul projesine getirmek istiyorum.

Değerli Maden'liler, ilçemizde yetişmiş ve ülkemizde önemli konumlara gelmiş birçok Madenli bulunmaktadır.Bu nitelikli insanlar hiç şüphe yok ki zor şartlarda eğitimlerini tamamlamışlardır. Ve zoru başaran bu insanlar hemşerilerini unutmamışlar ve Maden ve madenliler için projeler üretmeye başlamışlardır.İşte bunun en somut örneği Madenliler Derneği İstanbul Şubesi'nin Maden'de yapımı planlanan nacizane okul projesidir.

Derneğimizin bu okul projesi eğitime verilen önemi bir kez daha gözler önüne sermiştir.Öncelikle geleceğimiz olan gençlerimizin kaliteli bir eğitim alması için hepimizin yapacak birşeyleri olduğunu ve kaliteli bir eğitimin de öncelikle fiziki şartları gelişmiş, çağın teknolojisine uyum sağlayan araç ve gereçleri mevcut donanımlı bir okulda alınabileceğini düşünüyorum.Gelin hepbirlikte el ele verelim ve madenimize çok güzel bir okul kazandıralım. Sözkonusu okulumuzun yapımı tamamlandıktan sonra o okuldan mezun olan birçok ögrenci hiç kuşkum yok ki Türkiye'nin en güzel üniversitelerine yerleşecekler ve projeye destek veren tüm herkesi minnetle anacaklardır. Sırf bu duyguyu hissetmek için bile yardım etmenin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Yardım eden , edemeyen tüm Maden'li hemşerilerime teşekkürlerimi, saygı ve sevgilerimi sunarım. Av.Burak YILDIZ

Maden
#20 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 29-06-2010 15:49
Kullanıcı Avatarı

Yönetici

Toplam Yazı: 181

Değerli hemşehrilerimiz,

İlçemizde yapılacak yeni okula yönelik yapılan bağışlardan alınan havale masrafları, Ziraat Bankası ile yaptığımız yazışma sonucu olumlu neticelendirilmiş ve bugünden itibaren alınmayacaktır. Bankadan gelen cevap yazısı aşağıda yer almaktadır.

Elazığ İli Maden İlçesinde, derneğinizce yaptırılacak 20 derslikli okul için; Maden Atatürk İlköğretim Okulu'nun T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Elazığ Şubesi nezdinde bulunan 35379100-5002 numaralı bağış hesabına yapılacak olan havalelerden herhangi bir masraf/komisyon alınmayacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü

Dernek tarafından yazılan metin:

Maden Atatürk İlköğretim Okulu, 80 yıllık bir binadır. Resimlerinde de gördüğünüz gibi, halen 640 öğrencisi olan okulumuz, oldukça yıpranmış, harap olmuş, onarılamaz hale gelmiştir. Eğitim zorlukla devam etmektedir.

İstanbul Bakır Madenliler Derneği Yönetim Kurulu, 31 Mart 2010'da, Kamil KIRBAÇ başkanlığında toplanarak, okulun durumunu ve yapılması gerekenleri yerinde incelemek üzere, yönetim kurulundan İsmail SÜRÜCÜ ve Musa SALMAN'ı görevlendirmiştir.

3 Nisan 2010 günü mimarımız, Semih ACAR'la birlikte Maden'e gidilmiştir. Maden'deki inceleme ve toplantılara, İl Milli Eğitim Müdürümüz Nihat BÜYÜKBAŞ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız İbrahim FİDAN, Maden Kaymakamımız Önder BOZKURT, Maden Belediye Başkanımız Musa ORHAN, Maden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Veysel IŞIK, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürümüz Selahattin ALKAN katılmıştır.

Gün boyu yapılan incelemeler ve toplantılar sonucu, okulun onarılmayacak kadar yıpranmış olduğu, bu haliyle eğitime devam etmenin çok zor olduğu tespit edilmiştir. ( Zaten daha öncesinde de Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'nün böylesi bir görüşü vardı. ) Atatürk İlköğretim Okulu'nun çevre binalarla birlikte (eski ortaokul, öğretmenevi ve eski lise binası ) yıkılarak, yerine, eski konumunda, geniş bahçeli, laboratuarı, kütüphanesi, kantini, çok amaçlı salonu olan, 20 derslikli, modern bir bina yapılmasına karar verilmiştir.

Projenin uygulama bedeli 2-2,5 milyon TL'dir. Bunun 400.000 TL'si Madenliler tarafından karşılanacak, belki 10 yıl sonra yapılacak olan bu okul, böylesi bir girişimle 1 yılda bitirilecek ve Madenimiz, özel bir mimariyle yapılacak, modern bir okula kavuşacaktır.

Bu arada dernek başkanımız Kamil KIRBAÇ başkanlığında bir heyet, Elazığ Valimiz Sayın Muammer EROL ile görüşerek projenin görsel materyallerini sunmuştur. Sayın valimiz bu çalışmayı son derece olumlu ve uygulanabilir bulmuş, valiliğe düşen prosedürlerin hızla uygulanacağını belirtmiştir.

İnşaat bittiğinde, yeni okulun adı değişmeyecektir. Belli bir miktarın üzerinde katkı yapanlara, açılışta şilt verilecek ve okul girişine tabela üzerine ismi yazılacaktır. (Örneğin bu limit 10.000 TL ve üzeri olabilir.)

2010 yaz döneminde inşaatı başlatmak hedeflenmektedir. Bu nedenle şu an fiilen işe başlanmıştır. Zemin etüdü yapılmıştır. Mimar ve mühendislerimiz, mimari, statik, istinat duvarları, elektrik ve tesisat projelerini hazırlamaya başlamışlardır. Mühendislerimiz proje çalışmaları ile ilgili olarak iki kez, İstanbul'dan Maden'e giderek yerinde inceleme yapmışlardır. 17 Mayıs 2010'da Kamil KIRBAÇ başkanlığında bir heyetle Elazığ'a gidilecek, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle resmi protokol yapılacaktır.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, sadece Atatürk İlköğretim Okulu Yapım İşine ilişkin özel bir hesap açılmıştır. Katkılar bu kanalla toplanacaktır. Bilindiği gibi, resmi kurumlara yapılan okul katkıları, kanunen gider kabul edilmektedir. İşadamlarımız ve vergi mükelleflerimiz bu olanağı da dikkate almayı düşünebilirler.

Yapılan tüm katkılar güncellenerek internet sitemizde yayınlanacaktır. (www.madenliyiz.biz)

Hedefimiz okulumuzu ekonomik durumu iyi olan az sayıda insanın katkılarıyla değil, 2000-3000 Madenlinin mütevazı katkılarıyla yapmaktır. Bir emeklimizin yapacağı sadece 10 TL'lik bir katkı, okulumuzun bir tuğlası olacaktır.
Tüm Madenlilerin bu hayırlı işe duyarlı olacağına inanıyoruz. Az-çok demeden, herkesi imkânları dâhilinde katkı yapmaya davet ediyoruz.

Hemen hepimizin okumayı-yazmayı öğrendiği, bizleri mesleğe, daha da öte hayata hazırlayan, bizim için bir binadan, okuldan çok daha fazla anlam taşıyan, Atatürk İlköğretim Okulu'na tüm hemşerilerimizin sahip çıkmasını bekliyor, ''HAYDİ MADENLİLER VEFA BORCUMUZU ÖDEMEYE'' diyoruz.

Kamil KIRBAÇ
İstanbul Bakır Madenliler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

Mevcut Durum

Mimari Proje Görüntüleriyle Yapılacak Okulumuz

Projemizin Gerçekleşmesi İçin Tüm Hemşehrilerimiz Desteğini Beklemekteyiz.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Maden Atatürk İlköğretim Okulu Yapımına Özel Açılan Banka Hesap Numarası

T.C. Ziraat Bankası
186 Şube
35379100 - 5002

iban
TR- 240001000186353791005002

:: Sitenin Sesi ::

Atlanilacak Forum:
Benzer Başlıklar
Başlık Forum Cevaplanma En Son Mesaj
Çobansız Sürünün İki Koyunu [Bakır ve Krom İşletmeleri] Madenliler Çözüm Arıyor 69 30-08-2010 01:49
4. Bakır Çiçeği Kültür ve Sanat Yarışması Kampanya-Projeler 11 14-06-2010 14:58
Okul Protokolü İmzalandı Dernekler 5 29-05-2010 15:49
İstanbul Bakır Madenliler Derneği Genel Değerlendirme Raporu Dernekler 2 04-05-2010 21:23
İzmir'de Genç Madenliler Biraraya Geldi Etkinlik Davetleri 11 27-04-2010 17:13
Sayfa oluşturulma süresi: 1.07 saniye Toplam Ziyaret : 882,397